Je winkelwagen is momenteel leeg!
Carpaccio rund 1.60 kilo
Beschrijving
Carpaccio van rundvlees is een heerlijk voorgerecht dat bestaat uit dunne plakjes rauw rundvlees, vaak geserveerd met diverse smaakvolle toevoegingen. Het gerecht heeft zijn oorsprong in Italië en is tegenwoordig populair in veel landen, waaronder Nederland. Hier is wat informatie over rundercarpaccio en hoe je het zelf kunt maken:
Ingrediënten
Dunne plakjes rauw rundvlees (bijvoorbeeld ossenhaas)
Rucola
Parmezaanse kaas
Kappertjes
Citroen of limoensap
Olijfolie
Zout en peper
Eventueel: pijnboompitten, cherry tomaten, balsamico crème
Bereiding
Voorbereiding van het vlees: Het vlees moet zeer dun gesneden worden. Dit kun je bereiken door het vlees licht aan te vriezen en vervolgens met een scherp mes in dunne plakjes te snijden. Je kunt ook de slager vragen om dit voor je te doen.
Opmaak van het bord: Leg de plakjes vlees mooi uit op een groot bord of individuele borden.
Rucola en kaas: Strooi een handje rucola over het vlees en schaaf er wat Parmezaanse kaas overheen.
Kappertjes en extra’s: Voeg kappertjes toe en eventueel andere ingrediënten zoals pijnboompitten of cherry tomaten.
Dressing: Besprenkel het geheel met olijfolie en een beetje citroen- of limoensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveren: Serveer direct als voorgerecht, eventueel met een stukje stokbrood.